Resum del Ple del Consell Comarcal (01/02/16)

El passat dilluns 1 de febrer es va celebrar una nova sessió plenària ordinària del Consell Comarcal del Priorat. Entre els acords aprovats destaca la moció de suport a les accions contra el Pla Hidrològic de la conca de l’Ebre, consensuat amb tots els grups per iniciativa de la CUP-PA.

Les propostes d’acord portades al ple van ser dues des de l’àrea de Serveis Interns, referents a la modificació del catàleg de llocs de treball del Consell i l’altra sobre una modificació de crèdit. En la primera ens vam mostrar a favor en la creació de dues places noves, una de tècnic de joventut ja coberta i l’altra amb la previsió de poder contractar un arquitecte superior, demanda recollida des dels ajuntaments. En la segona proposta ens vam abstenir. L’àrea de Serveis al Territori va presentar una proposta per la modificació del reglament del Servei d’Assistència Local del Consell, adaptant-lo a les noves necessitats. També ens hi vam mostrar a favor.

En l’apartat de mocions celebrem l’aprovació del text de suport a les accions contra el Pla Hidrològic de la conca de l’Ebre, fruit del consens aconseguit amb tots els grups polítics a partir de les mocions inicials presentades per la CUP-PA i per ERC, les quals vam retirar.

Els acords aprovats per unanimitat pel ple del Consell van ser :

“1. Manifestar al Govern de l’Estat espanyol el rebuig del Consell Comarcal del Priorat a l’aprovació definitiva del Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre que va tenir lloc en Consell de Ministres el passat 8 de gener de 2016.

2. Donar públicament suport a la Plataforma en Defensa de l’Ebre i oferir suport als actes que s’organitzin a la comarca per a difondre la seva tasca, així com a les iniciatives i mobilitzacions socials contra el Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre.

3. Donar suport a les accions que el Govern de Catalunya, els ajuntaments, així com altres institucions i entitats socials, presentin davant la Comissió Europea i altres organismes de caràcter estatal i internacional amb l’objectiu de defensar els cabals ecològics aprovats per la Comissió de Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre.

4. Ratificar les necessitats de cabals ecològics suficients per les zones humides dels nostres rius, Nogueres, Segre, Siurana, Montsant i Ebre que eviti el seu deteriorament i els permeti recuperar l’equilibri natural i el bon estat ecològic.

5. Ratificar que com marca la Directiva Marc de l’Aigua, l’aigua és un patrimoni que no pot estar en mans d’interessos privats i ser una eina d’especulació i mercadeig.

6. Demanar a la Comissió de Medi Ambient europea que vetlli per l’adequació i el compliment del Pla Hidrològic de Conca de l’Ebre a les directives europees d’aigua, aus i hàbitats.

7. Comunicar aquest acord al president de la Generalitat de Catalunya, a la Conselleria de Territori i Sostenibilitat i a la Conselleria d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya, als grups polítics del Parlament de Catalunya, a la Comissió de Medi Ambient del Parlament Europeu, al Ministeri d’Agricultura, alimentació i medi ambient, a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre i a la Plataforma en Defensa de l’Ebre.”

Pel que fa als informes diversos destaquem:

  • El President del Consell exposa al ple la situació del Consell Esportiu, tema tractat en la reunió d’alcaldes. L’assemblea de la CUP Priorat farem un comunicat explicant el nostre posicionament, i treballarem activament per aclarir el tema.
  • En resposta a una pregunta de la CUP en el ple anterior, el gerent ens informa que ja han estat parcialment actualitzades les dades de la pàgina web del Consell Comarcal.
  • El President ens ha contestat per escrit la pregunta presentada en el Ple anterior respecte al posicionament polític sobre la situació dels rius a la comarca. La resposta no ens satisfà, ja que no mostra cap compromís ni cap acció concreta per dur a terme des de l’equip de govern. Com que creiem que aquest és un tema cabdal pel futur de la comarca, hi seguirem treballant.

Per seguir amb el nostre compromís de transparència activa, seguirem fent pública la nostra visió de la vida política dins al Consell Comarcal del Priorat. Estem oberts a qualsevol aportació, dubte, pregunta o tema que puguem treballar a través del nostre representant en aquesta institució. I com sempre, ens veiem al carrer, i més concretament a Amposta aquest diumenge 7 de febrer. Ni un pam de terra, ni una gota d’aigua!

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s