Resum del ple ordinari del Consell Comarcal del Priorat (27.12.16)

Arriba l’últim ple de l’any 2016 al Consell Comarcal del Priorat. Un ple marcat d’inici per la detenció del Joan Coma, regidor de la CUP a l’ajuntament de Vic, aquell mateix matí. Això va provocar la convocatòria després del ple d’una concentració en suport al Joan a la plaça de la Quartera de Falset i a molts altres indrets dels Països Catalans.

Centrant-nos en el ple, l’ordre del dia de la sessió va ser el següent:

ccp-27-12-16

En els temes portats a votació per les diferents àrees del Consell Comarcal, ens vam mostrar a favor de l’aprovació inicial de l’ordenança reguladora de la transparència i l’administració electrònica al Consell i també amb l’aprovació de l’assistència als ajuntaments per poder utilitzar aquesta mateixa ordenança.

També vam votar a favor del Pla d’Igualtat i del Protocol d’assetjament sexual o per raó de sexe del Consell Comarcal del Priorat, una vegada aclarits alguns dels dubtes que se’ns van plantejar a partir de l’aprovació per urgència d’ambdós propostes. No obstant, vam manifestar a l’equip de govern que esperem mantinguin la paraula de seguir treballant-ho en les següents comissions informatives, així com el compromís de realitzar un treball continu amb els treballadors i treballadores i també els càrrecs electes.

Per acabar amb els temes tècnics, ens vam abstenir en l’aprovació inicial de la 6a modificació del estatuts del Consorci de Residus del Priorat, Ribera d’Ebre i Terra Alta. Tenim una assignatura pendent amb el Consorci, un ens que gestiona el negoci de la brossa a les nostres comarques i del qual en sabem ben poca cosa, i fent un cop d’ull al seu portal de la transparència tampoc en tenen la intenció de moment..(https://seu-e.cat/web/cgestiormriberaebreprioratterraalta/govern-obert-i-transparencia).

En l’apartat de mocions, des del grup comarcal de la CUP-Poble Actiu vam presentar-ne dues a la Junta de Portaveus de la setmana anterior, les quals van ser acceptades per ser debatudes al Ple.

La primera és una moció de suport a la marxa per la dignitat de la pagesia, promoguda per Unió de Pagesos, que es realitzarà el proper 26, 27 i 28 de gener de 2017. Aquesta moció va ser aprovada per unanimitat.

La segona moció que vam presentar va ser en suport a les institucions i càrrecs electes investigats per actuacions relacionades amb el procés sobiranista. Malauradament després de la detenció del company Joan Coma, aquesta moció encara era més actual i necessària, i va servir per seguir demostrant un cop més el compromís i la solidaritat del món local amb tots els encausats i encausades víctimes d’un Estat Espanyol que utilitza el poder judicial com a arma contra el moviment democràtic independentista. Ens n’alegrem que també aquesta moció fos aprovada per unanimitat de tots els presents (faltaven alguns consellers que normalment s’han abstingut en aquests temes).

Cal destacar que en la nota de premsa oficial que va enviar el Consell als mitjans comarcals, no especifica que les dues mocions van ser presentades pel portaveu del grup de la CUP.

Per finalitzar, i com ja s’ha convertit en costum, vam ser l’únic grup i l’únic conseller que va utilitzar el torn de precs i preguntes. Suposem que l’equip de govern estarà encantat amb el nivell de comprensió i treball que mostren els consellers dels seus grups polítics a les reunions que deuen fer entre ells, i que fan que arribin als plens sense cap dubte..

Un cop més vam preguntar sobre les novetats que el Consell Comarcal del Priorat hagi pogut rebre sobre el Consell Esportiu del Priorat. I el temps i els fets ens donen la raó de no decaure i seguir preguntant sobre el tema, ja que el gerent ens va informar de que s’ha rebut una reclamació d’una entitat de crèdit d’uns 12.000€, cosa que desconeixiem. Amb feina de formiga, seguim refent aquest difícil trencaclosques amb l’esperança i la convicció que properament en tindrem novetats.

Per acabar destacar el record del ple a la Rachel, que ens va deixar aquesta mateixa setmana i que ha suposat un cop dur pel conjunt de la comarca. Detall que agraïm al president. Bon viatge Rachel.

En finalitzar el Ple, alguns dels consellers i conselleres es van unir a la concentració de suport al Joan Coma davant l’ajuntament de Falset.

I com sempre, estarem encantats de respondre qualsevol dubte, pregunta o suggeriment que tingueu. Ens podeu contactar a través del correu priorat@cup.cat o a les nostres xarxes socials. Seguim!

Falset, desembre de 2016.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s