Resum del ple ordinari del Consell Comarcal del Priorat i del Consell d’Alcaldes (10.07.2017)

Després d’uns mesos amb una activitat baixa i poc destacada a les comissions i als plens del Consell Comarcal del Priorat, ni tan sols digne de ser breument explicada al blog, tornem a exposar la nostra visió de l’actualitat després de la sessió plenària del dilluns 10 de juliol.

De fet, de nou es va convocar en una sola tarda una sessió ordinària del Consell d’Alcaldes (18h) seguida del Ple ordinari del Consell (19:30h), i amb un tema central sobre la taula en ambdues sessions: l’aprovació o no d’una moció en relació als recursos hídrics de la comarca.

Després de la declaració conjunta de la setmana anterior per parts dels ajuntaments pertanyents al TOPOGRAPO (Torroja, Porrera, Gratallops i Poboleda), semblava que per fi alguna cosa començava a moure’s, sobretot a nivell institucional (http://delcamp.cat/prioratdiari/noticia/7979/el-priorat-en-peu-de-guerra-per-la-gestio-de-laigua-del-riu-siurana). En aquest context, i també amb la feina de formiga que no ha deixat de fer la Plataforma pel Riu Siurana, es presenta una moció amb la idea d’arribar al màxim consens en els dos espais institucionals més importants de la comarca.

Presentada i llegida la moció, des dels dos ajuntaments governats per la CUP a la comarca (els Guiamets i la Vilella Alta), proposem afegir-hi dos punts més a partir sobretot de les consideracions de la gent de la Plataforma pel riu Siurana. Aquests dos punts, un per exigir a l’ACA i a la Generalitat la participació amb veu i vot dels pobles de la conca del riu a les juntes de desembassament i l’altre exigint també la convocatòria urgent d’una taula de treball amb la participació de totes les parts implicades per tractar de manera seriosa els problemes d’aigua del Priorat, són acceptats per la resta d’alcaldes i alcaldesses i afegits a la moció. Finalment, la moció definitiva és aprovada per unanimitat de les persones presents en el Consell d’Alcaldes i en el ple del Consell Comarcal.

Des de la CUP Priorat manifestem tot el nostre suport a aquesta lluita totalment legítima, i seguirem donant suport des de les institucions però també en totes aquelles mobilitzacions al carrer i al riu que es duguin a terme en les properes setmanes.

Per altra banda, a part del tema de l’aigua, cal destacar també la renúncia del càrrec per part del fins ara president del Consell Comarcal del Priorat, el Joan Carles Garcia del PDCat, degut al ja anunciat pacte de legislatura amb Esquerra. Aquest proper dilluns serà investit nou president en un ple del Consell l’actual alcalde de la Vilella Baixa, el Jordi Sabaté. Per la nostra part, seguirem exercint d’oposició més que necessària (recordeu que 18 dels 19 consellers formen part de l’equip de govern després del pacte entre CiU, Esquerra i PSC), i seguirem atents en aquesta segona part de legislatura.

I un cop més aprofitem per recordar que estarem encantats de respondre qualsevol dubte, pregunta o suggeriment que tingueu. Ens podeu contactar a través del correu priorat@cup.cat o a les nostres xarxes socials. Seguim!

Priorat, juliol del 2017

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s