Resum del ple ordinari del Consell Comarcal del Priorat (28.05.2018)

Passats uns mesos molt convulsos, on hem centrat totes les nostres forces en lluitar per la materialització de la República Catalana i en la lluita antirepressiva,  tornem a recuperar aquest espai d’opinió de la nostra tasca dins les institucions comarcals del Priorat.

Després d’un inici d’any amb escassa convocatòria de comissions informatives, justificat per l’equip de govern per la manca de temes “importants” a tractar-hi, i plasmat en el poc contingut resolutiu que ens presenten les diverses àrees. Finalment, després d’uns mesos d’espera, es presenta a la comissió de Serveis Interns del mes de maig el projecte de pressupostos per aquest any 2018. Uns pressupostos que un any més s’han fet sense la nostra participació en cap dels àmbits, i que segueix la mateixa línia dels últims anys.

Aquesta proposta de pressupostos esdevé l’únic tema resolutiu que presenta l’equip de govern en la sessió plenària ordinària celebrada el dilluns 28 de maig de 2018. Una proposta que queda aprovada amb els habituals vots a favor de l’equip de govern del PDCAT i ERC, i el conseller Socialista, i amb l’abstenció del nostre grup.

I seguint amb el nostre compromís d’intentar portar un cert debat polític en aquests plens, el grup comarcal de la CUP va presentar tres mocions en aquest ple: una moció de suport al professorat de l’Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca, una segona moció en suport a les persones acusades i investigades en relació a les mobilitzacions del 8 de novembre i les altres causes contra les mobilitzacions populars, i una tercera moció per instar a la Diputació de Tarragona que assumeixi la funció del Delegat de protecció de dades del Consell Comarcal del Priorat i els seus organismes dependents. Totes les mocions van ser aprovades per unanimitat i sense cap explicació de vot per part dels grups polítics, més enllà de la nostra.

En la primera moció, vam remarcar la necessitat de fer extensa la nostra solidaritat cap a uns docents que estan sent perseguits judicialment únicament per motius polítics, i que estan sent utilitzats també com a arma per atacar el nostre sistema educatiu públic.

I en la segona moció mostrem tot el nostre suport cap les 39 persones acusades i investigades en relació a les mobilitzacions dins la jornada de vaga general del passat 8 de novembre de 2017, dos de les quals són del Priorat. Un cop més, les reivindicacions polítiques i socials són criminalitzades, amb l’agravant de l’assenyalament per part dels cossos policials de totes aquestes persones segons afiliacions polítiques i sindicals.

Per seguir mostrant aquest suport, més enllà de les institucions, el proper dissabte 16 de juny de 2018 se celebrarà a Bellmunt del Priorat una jornada en suport a les encausades en aquesta i d’altres causes de persecució política, organitzat pel Casal Carrasclet, el CDR Priorat i l’ANC Priorat.

Per altra banda, per enèsima vegada vam ser l’únic grup en aprofitar el torn de preguntes a l’equip de govern, preguntant un cop més sobre la feina feta respecte al l’aigua del riu Siurana i als recursos hídrics de la comarca.

Des de la CUP vam demanar que s’expliques en quin estat es trobaven els treballs demanats a la consultoria jurídica que assessora l’estratègia a seguir per part del Consell Comarcal, i de la que fa mesos esperem notícies que no acaben d’arribar. Un cop més, la resposta va ser poc clara, i amb el “compromís” de que en les properes setmanes tindrem aquest primer informe sobre la taula.

També vam preguntar sobre quines han estat les respostes que ha rebut el Consell Comarcal del Priorat després de les exigències a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), a partir de l’aprovació de la moció sobre els recursos hídrics de la comarca el passat juliol de 2017. I tampoc vam obtenir una resposta clara. El diàleg amb l’ACA existeix, però no hi ha cap compromís en ferm dels temes més importants tractats en aquella moció, com pot ser la creació de la Taula Estratègica o la revisió de les concessions que es transvasen a altres conques.

Per tot això, denunciem la passivitat en que els partits de l’equip de govern afronten aquest tema, i seguim treballant amb la CUP del Baix Camp i la resta d’agents del Priorat i del Camp implicats perquè aquest tema no “s’assequi” com el Riu Siurana.

I un cop més aprofitem per recordar que estarem encantats de respondre qualsevol dubte, pregunta o suggeriment que tingueu. Ens podeu contactar a través del correu priorat@cup.cat o a les nostres xarxes socials. Seguim!

Priorat, maig de 2018

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s