Resum del ple ordinari del Consell Comarcal del Priorat (7.6.16)

El passat dimarts 7 de juny es va celebrar el ple ordinari corresponent al mes de maig, i aplaçat un setmana perquè coincidís amb el Consell d’Alcaldes previst pel mateix dia.

L’ordre del dia va ser el següent:

Ple 7.6.16 CCP

Com a temes a destacar i que hem anat treballant en les comissions informatives dels últims mesos, destaquem l’aprovació del reglament del Banc d’Ajuts Tècnics del Consell, que permetrà regular i ordenar els recursos de que disposa el Consell per donar suport a les persones de la comarca que ho necessitin com llits elèctrics, grues o cadires de rodes. Hi vam votar a favor.

També hem votat afirmativament per aprovar el Pla d’acció i desenvolupament de Polítiques de Dones del Consell 2016/2019. Ni que ja vam manifestar en comissió que creiem que no era prou elaborat, vam creure més important mostrar el nostre suport i seguir treballant-lo durant aquests propers anys.

En l’apartat de mocions en vam presentar una per a que el Consell Comarcal donés suport explícit als ajuntaments de la comarca investigats per l’Audiència Nacional, entre els quals els dos governats per la CUP (la Vilella Alta i els Guiamets). La moció es va aprovar amb els vots a favor dels grups d’ERC i CiU i amb l’abstenció del conseller del PSOE, l’alcalde de Gratallops Josep Manuel Rosario.

En el torn de fiscalització dels òrgans de govern, el president va explicar diversos assumptes tractats en el Consell d’alcaldes, entre els quals cal destacar la moció aprovada en que es mostrava el rebuig dels municipis al pas del Rally Catalunya-Costa Daurada per les nostres carreteres.

Finalment i com ja va sent habitual, vam ser l’únic grup que va aprofitar l’espai de precs i preguntes per preguntar sobre l’actualitat del Consell Esportiu. Les nostres preguntes estaven encarades a demanar quina era la situació actual de les comissions creades. Pel que fa a la comissió esportiva es va informar de la contractació del tècnic que serà l’encarregat de reactivar l’esport escolar de cara al curs que ve. Malauradament, la comissió econòmica, encarregada d’esbrinar que va passar en els últims anys de gestió de l’organisme, no ha avançat gens en aquest temps.

Per la part que ens toca, volem reafirmar-nos en la nostra posició de no deixar caure el tema en l’oblit i seguir utilitzant tots els mitjans que tinguem al nostre abast per esclarir aquesta vergonya comarcal.

I com sempre, estem oberts a qualsevol petició, dubte, crítica o suggeriment que ens pugueu fer per seguir aportant el nostre granet de sorra en fer una mica menys opaca aquesta institució.

Falset, juny de 2016.

Deixa un comentari